HOAX: Όταν ο πράκτορας της KGB Βλαντιμίρ Πούτιν (ΔΕΝ) παρακολουθούσε τον Ρήγκαν και την Τζάκι Κέννεντι

Ρε με αυτή τη μανία με τον Πούτιν... μόνο στο φεγγάρι δεν τον έχουνε βάλει να έχει περπατήσει (ή μήπως όχι;...). Αδιανόητο ότι αυτή η μούφα κατάφερε να διαδοθεί, θα κάνω φοτοσοπιά τον Πούτιν με τον Αστερίξ για να πάρω likes, δε γίνεται αυτό. Τέλος πάντων, πάμε να τα δούμε από την αρχή.

πηγή1, πηγή2, πηγή3, πηγή4, πηγή5
Η "είδηση" αναρτήθηκε στο μεγάλης επισκεψιμότητας ιστότοπο iefimerida.gr και έδωσε το "ελεύθερο" σε κάθε σαβουρομπλόγκ να την αναμεταδώσει. Όσο τερατώδες ψέμα και να είναι, για να το λένε οι "μεγάλοι", έτσι θα είναι φαίνεται.

Φωτογραφία 1
Μάλιστα. Κοιτάμε εδώ:
πηγή
(και για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ)
Και μετά εδώ:
πηγή

Συμπέρασμα:

Φωτογραφία 2
Αυτή είναι και η μόνη φωτογραφία που δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Την ανέσυρε ο Guardian τον Μάρτιο του 2009 (κλικ), και απεικονίζει ένα στιγμυότυπο από την επίσκεψη του Ρόναλντ Ρήγκαν στη Μόσχα το 1988. Ο φωτογράφος Πητ Σόουζα (προσωπικός φωτογράφος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ) υποστηρίζει ότι είναι όντως ο Πούτιν στη φωτογραφία, παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Μαρκ Ουίτινγκτον (αρθρογράφο των LA Times, USA Today και the Houston Chronicle, κλικ ΕΔΩ), εκείνη την εποχή ο Πούτιν ήταν μεσαίο στέλεχος της KGB και δραστηριοποιούταν στη Δρέσδη της τότε Ανατολικής Γερμανίας. Φυσικά είναι πιθανό να βρισκόταν με άδεια στη Μόσχα και να επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να αναλάβει την αποστολή. Όπως και να'χει, το γεγονός ότι η φωτογραφία πρωτοεμφανίστηκε στον Guardian, δίνει "κύρος" στον κάθε σαβούρα που προσθέτει το "πηγή: guardian" στο τέλος του "άρθρου" του.

Φωτογραφία 3

Τι να πρωτοσχολιάσεις εδώ; Κοιτάμε την προηγούμενη φωτογραφία, παρατηρούμε τον αντικατοπτρισμό του προσώπου του "Πούτιν" από την προηγούμενη, το εντελώς εκτός τόπου και χρόνου παιδάκι που δίνει χειραψία στο κενό, μια τελειότητα. Ακόμα πιο τέλειο το ότι υπάρχει κόσμος που το χάφτει.

Συμπέρασμα:

Γενικό συμπέρασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου